top of page

sâm., 29 iul.

|

Căminul Cultural Vama Veche

REFLECŢII ASUPRA ROMÂNIEI - CINCI FEŢE ALE IDENTITĂŢII

Documentar Fiecare țară are identitatea sa, ceva pentru care este cunoscută. În România, însă, lucrurile nu sunt atât de clare. Acest film prezintă cinci personalități care activează în cinci domenii diferite, fiecare dintre ele punând România pe hartă.

REFLECŢII ASUPRA ROMÂNIEI - CINCI FEŢE ALE IDENTITĂŢII
REFLECŢII ASUPRA ROMÂNIEI - CINCI FEŢE ALE IDENTITĂŢII

Adresa și ora proiecției

29 iul. 2023, 21:00 – 23:59

Căminul Cultural Vama Veche, Strada Albatros 6A, Vama Veche 907163, România

Despre film

Proiecție eveniment in prezența regizorului.

Ulterior vizionarii filmului, vă invitam la o sesiune Q&A, în care puteți afla amănunte despre film.

Ideea documentarului a pornit de la discuțiile realizatorului Andrei-Nicolae Teodorescu cu producătorul, Dan Dimancescu, cetățean american de origine română și consulul onorific al României la Boston. Dan Dimancescu nu vorbește limba română, dar începând cu anii 90' a venit în ţara de origine pentru proiecte și afaceri. A revendicat casa părinților săi și aşa a ajuns să viziteze România de mai multe ori pe an. Întrebat ce îi place aici, el a răspuns că „este o experiență uimitoare să vadă cum România a revenit la viață”. El a observat fiecare clădire veche reabilitată, fiecare graffiti nou și fiecare pictură murală de pe zidurile din centru sau fiecare sistem nou de iluminare pe clădirile emblematice etc.

Temele abordate în documentarul „Reflecţii asupra României - Cinci feţe ale identităţii” şi dezbătute cu invitaţii Alin şi Tibi Uşeriu, Aurora Simionescu, Florin Talpeş, Maria Zurbagiu şi Ionuţ Onea, sunt: Natura/Mediu, IT, Tradiția, Artă Urbană şi Știința.

  • Regia: Andrei-Nicolae Teodorescu
  • Cu: Maria Zurbagiu, Florin Talpeș, Ionuț „Joe“ si Cornelia Onea, Aurora Simionescu, Alin si Tiberiu Ușeriu
  • Durata: 52 min minute 
  • Rating: AG - Audiență Generala

Spune și altora!

bottom of page