top of page

joi, 24 aug.

|

Căminul Cultural Vama Veche

Amintiri din Epoca de Aur 2 - Dragoste în timpul liber

Comedie, Dramă Un film care continuă ecranizarea cele mai cunoscute legende urbane din România anilor ''80 recuperînd umorul care i-a ajutat pe români să supravietuiască acelei perioade.

Amintiri din Epoca de Aur 2 - Dragoste în timpul liber
Amintiri din Epoca de Aur 2 - Dragoste în timpul liber

Adresa și ora proiecției

24 aug. 2023, 21:30 – 23:59

Căminul Cultural Vama Veche, Strada Albatros 6A, Vama Veche 907163, România

Despre film

România, anii 80: la primăria din sat sună telefonul: un politruc de la centru pornește să inspecteze traseul vizitei de lucru care urmează să aibă loc în ziua următoare și insistă ca ordinele să-i fie respectate întocmai.

În Casa Scânteii e fierbere mare: în toate fotografiile oficiale, tovarășul Ceaușescu își scoate pălăria în fața domnului Jiscard D’Estaing iar acest lucru este ideologic in-ac-cep-ta-bil.

Curentul electric nu ajunge la Adincatele dar activistul sosit de la București insistă că e o datorie de Partid să-l aducă la școală și pe ultimul cioban din vârful muntelui căci învățătura te ferește de pericole de care nici n-ai aflat.

Cu două săptămâni înainte de Crăciun, plutonierul de miliție Sandu primește de la cumnatul său un porc viu și se întreabă cum să-l taie în toiul nopții fără să prindă de veste colocatarii din bloc iar fiul lui, Dănuț vine cu o propunere: ce-ar fi dacă l-ar gaza?

La ușa Crinei sună Bughi și cere o sticlă goală: e tânăr, arătos, dă video la bairamuri și, de la filmele cu Bonnie și Clyde, Crina începe să viseze.

Nevasta lui Grigore ține post, iar el, șofer la Avicola, trage de fiecare dată la hanul lui Ildiko fără să-i treacă prin gând ce avere poartă cu el.

Spune și altora!

bottom of page