top of page

joi, 06 iul.

|

Căminul Cultural Vama Veche

Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarăși, frumoasă e viața!

Comedie, Dramă Un film care ecranizează cele mai cunoscute legende urbane din România anilor ''80 recuperînd umorul care i-a ajutat pe români să supravietuiască acelei perioade.

Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarăși, frumoasă e viața!
Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarăși, frumoasă e viața!

Adresa și ora proiecției

06 iul. 2023, 21:30 – 23:59

Căminul Cultural Vama Veche, Strada Albatros 6A, Vama Veche 907163, România

Despre film

România, anii 80: la primăria din sat sună telefonul: un politruc de la centru pornește să inspecteze traseul vizitei de lucru care urmează să aibă loc în ziua următoare și insistă ca ordinele să-i fie respectate întocmai.

În Casa Scânteii e fierbere mare: în toate fotografiile oficiale, tovarășul Ceaușescu își scoate pălăria în fața domnului Jiscard D’Estaing iar acest lucru este ideologic in-ac-cep-ta-bil.

Curentul electric nu ajunge la Adincatele dar activistul sosit de la București insistă că e o datorie de Partid să-l aducă la școală și pe ultimul cioban din vârful muntelui căci învățătura te ferește de pericole de care nici n-ai aflat.

Cu două săptămâni înainte de Crăciun, plutonierul de miliție Sandu primește de la cumnatul său un porc viu și se întreabă cum să-l taie în toiul nopții fără să prindă de veste colocatarii din bloc iar fiul lui, Dănuț vine cu o propunere: ce-ar fi dacă l-ar gaza?

Spune și altora!

bottom of page